Kapat
Nevüs olarakta adlandırılan benler, cildimizde farklı nedenlerle oluşan lekelerdir. Bu lekelerin oluşma nedenleri arasında doğuştan mevcut olması, güneş ışınlarına maruz kalma, beslenme şekilleri, kullanılan kozmetik ürünlerin neden olması, yaşlanma gibi nedenler sıralanabilir.
Nevüsler büyüklüklerine göre, kabarıklıklarına göre, renklerine göre ve davranış şekillerine göre farklılık gösterebilen lekelerdir. Bütün benlerin tehlikeli olduğunu söylemek ne kadar yanlış ise, her nevüsün zararsız olduğunu da söylemek mümkün değildir. Bazı benler, ilerleyen süreç içerisinde cilt kanserine dönüşebilecek özelliktedirler. Bu anlamda, Uzman Doktor tarafından teşhis edilmesi ve uygun tedavinin gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirtmemiz gerekir.
Benlerin alınması için farklı yöntemler bulunmaktadır. Cerrahi olarak benin çıkartılması,Beni dondurarak alma(kriyo), Beni koterize etme (yakma), benin traşlanması ve benin lazerle alınması bu yöntemler arasında sayılabilir.
Ben aldırma işleminde kullanılan lazerler farklı teknolojilere sahip olabilir. Gelişen günümüz teknolojisinde lazerle ben alma, diğer yöntemlere göre en çabuk iyileşen, en az ağrılı ve en kısa sürede gerçekleştirilen uygulama olması nedeni ile daha fazla tercih edilen bir yöntemdir.
Lazerle ben alma işlemi, benin rengine ve derinliğine göre bir veya birkaç seans uygulama gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Uygulamanın öncesinde hafif bir lokal anestezi uygulanarak uygulama esnasında daha az ağrı hissetmeniz sağlanır. Benin karakteristiğine göre belirlenen lazer enerji düzeyi ile atışlar gerçekleştirilir ve ben (nevüs) tahrip edilir. Uygulama tamamlandığında dış etkenlere karşı uygulama yapılan bölgenin korunması ve cildin kendini iyileştirecek zamanı sorunsuz geçirmesi sağlanır. Bu sayede cilt eski sağlıklı görünümüne kavuşmuş olur.
Benlere uygulanan bu işlemler, benlerin derinliğine ve rengine göre sonuçların başarısını sağlar. Uygulama ile cilt altında birikmiş olan melanosit adı verilen deriye rengini vermekle sorumlu olan melanin i sentezleyen bu hücre grupları dağıtılır ve bölgede düşük seviyede bir hasar oluşturulur. Bu hasar sonrasında oluşan kabuklanma ile dağıtılan melanositlerin büyük bir kısmı ciltten dışarıya atılır.
Ben aldırmak, genel inanışa göre riskli bir işlem olarak düşünülmektedir. Bu yanlış bir düşüncedir ve bilimsel temeli yoktur. Mevcut benlerin Uzman Doktor tarafından incelenmesi sonrasında teşhis ve tedavisinin gerçekleştirilmesi, sahip olunan ve gelecekte karşınıza çıkabilecek risklerden kurtulmanız anlamına gelmektedir.
Konu ile alakalı daha ayrıntılı bilgiye sahip almak için Lazerle Ben Alma yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Konu ile ilgili sorularınızı buradan sorabılırsınız...
Hizmet verdiğimiz saatler
© 2018 Dr.Derm Right Reserved
Tunalı Hilmi Cad. 111/6
Kavaklıdere / Çankaya / Ankara
0(312) 465 05 65
0(537) 778 47 55
Emre Balamur
Hamza Gültekin
Durmaz Aydın
enes
burak çil