Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Medikal Estetik Uygulamalar

Lazer Epilasyon, medikal estetik uygulamalar, cilt gençleştirme tedavileri, zayıflama uygulamaları ile ilgili bilgilendirme yazılarını sitemizde bulabilirsiniz.

Lazer Epilasyon dahil tüm uygulamalarımız için dermatoloji uzmanı doktorumuz pazar günü hariç haftanın her günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Lazerle epilasyon yaptırırken kalıcı mı kaç günde bir yapılır, epilasyon sonrası nelere dikkat edilmeli gibi merak ettikleriniz ve uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Drderm

Lazer Epilasyon Türleri Nelerdir?

Lazer Epilasyon uygulamaları farklı dalga boylarına sahip lazer sistemleri tarafından gerçekleştirilebilir. Dalga boyları nanometre (kısaltması nm) cinsinden ifade edilir ve lazer uygulandığında cildin ne kadar alt tabakalarına ulaşabileceğini gösterir. 1 nanometre 1 milimetrenin milyonda biridir (1mm= 1.000.000 nm). Bu teknolojiler arasında en çok kullanılan lazer sistemleri aşağıdaki gibidir;

Alexandrite Lazer

Güçlendirilen ışık demetinin Alexandrite (Aleksandrayt olarak okunur) adı verilen bir kristalden geçmesi sağlanarak oluşturulması nedeni ile adını alan bu lazerler, lazer epilasyon cihazlarında 755 nanometre dalga boyuna sahiptirler. Uygulama yapılan  alan boyutu, tüylerin anında buharlaşması ve ağrı oranı daha az olan Alexandrite lazerler, sonuçları açısından ülkemizde tercih edilen lazer epilasyon teknolojilerinden birisi olmuştur.

Diode Lazer

Diode (Diyot olarak okunur) adı verilen elektronik devre elemanının lazer teknolojisinde kullanılması ile ortaya çıkan diode lazerler, lazer epilasyon cihazlarında 810 nanometre dalga boyuna sahiptirler. Diode lazer, son yıllarda yaygınlaşan ütüleme teknolojisi ile birlikte daha az ağrılı uygulamalar yapma şansına sahip olmuş ve piyasada daha fazla kullanılmaya başlanmıştır

ND: YAG Lazer

Güçlendirilen ışık demetinin Nd: yag (Endiyag olarak okunur) olarak belirtilen ve birkaç özel elementi içeren özel bir kristalden geçmesi sağlanarak oluşturulmasından adını alan bu lazerler, lazer epilasyon cihazlarında 1064 nanometre dalga boyuna sahiptirler. Farklı nedenlerden kaynaklanan cilt sorunlarının tedavilerinde de kullanılan bu lazer koyu ciltlerdede uygulama kolaylığı sağlaması gibi artıları nedeni ile tercih edilen lazer epilasyon teknolojileri arasına girmiştir.

IPL (yoğunlaştırılmış ışık kaynağı)

Lazer epilasyonlardan önce keşfedilen ve lazer epilasyon sistemlerinden daha eski bir teknolojiye sahip olan IPL teknolojisi, günümüzde hala kullanılmaktadır. Işık kaynağının bir bütün olarak kaynaktan çıkmaması, yayılarak ilerlemesi ve dağınık olması nedeni ile IPL, bir lazer DEĞİLDİR ve gerek sonuçları gerek uygulama hızı açısından lazer uygulamalarının sonuçlarından ve hızından çok daha düşüktür.

Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon İşleminin Başarısı Nelere Bağlıdır?

Lazer epilasyon işlemlerinin verimliğini belirleyen birçok etmen vardır. Bunların bir kısmı kişiye bağlı etmenler iken bazıları da kullanılan cihazlara ve yöntemlere göre farklılık gösteren etmenlerdir.

  • Cihaz seçimi: Lazer epilasyon uygulamasının başarısı için yapılması gereken ilk nokta, kişiye uygun, doğru cihazın seçimidir.
  • Cilt rengi: Cilt rengi epilasyondan alınan verimi etkileyen faktörlerdendir. Kişinin teninin açık olması işlemde avantaj sağlayan bir faktördür. Çünkü açık cilt tiplerinde tüylerin koyuluğu daha belirgin hale gelir ve ışınların emilimi daha kolay sağlanır.
  • Kıl rengi: Lazer epilasyon uygulamalarında koyu renkli kıllarda etkinlik fazla olur. Bu yüzden tüy ne kadar kalın yapıda ve koyu ise lazer epilasyon o kadar başarılı olur. Açık renkli ve ince tüylerde ise emilim daha az olur.
  • Epilasyonun uygulanacağı bölge: insan vücudunda bulunan tüyler, bulundukları bölgeye göre farklı yapıda olurlar. En zor bölgelerden biri ise yüz bölgesidir. Yüz bölgesi için diode veya Ndyag lazerler seçilebilir.
  • Cinsiyet: Kadın ve erkek vücutları da tüy yapıları da birbirinden farklıdır. Erkeklerde bulunan tüyler daha koyu ve kalın iken kadınlarda daha ince olabilmektedir. Fakat lazer epilasyon işlemlerinde kadınlar erkeklere oranla daha avantajlı durumdadır.

Epilasyon sonrası tüyler tekrar çıkar mı?

Lazer epilasyon sistemleri, renk üzerinde etkin çalışan sistemlerdir. Bu durumu genel olarak şu şekilde açıklayabiliriz; normal şartlar altında cilt renginiz ne kadar beyaza yakın renge sahip ise o kadar yüksek enerji kullanarak uygulama yaptırabilirsiniz, bu da daha çok kıl diplerinin tahrip edileceğini ve sonuç etkinliğinizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Uygulama yaptırdığınız bölgelerdeki tüylerinizin rengi ne kadar siyaha yakın renkte ise uygulama sonuçlarınızın başarısı o kadar yüksek olacağını söylemek mümkündür.

Lazer epilasyon uygulamaları genel olarak 6-8 seans olarak planlanır. Seans sayısı kişinin özelliklerine, uygulama bölgesine ve tüy yoğunluğuna göre azalabileceği gibi artabilir de. İlk seanslarda koyu renkte olan ve kalın kıllar yüksek oranda epile edilebilirken, açık renge sahip ve ince olan tüyler düşük oranda epile edilebilir. İlerleyen seanslarda açık renge sahip ve ince olan tüyler kalınlaşır ve koyulaşır, uygulama seanslarına düzenli olarak devam ettiğiniz taktirde de kalınlaşan ve koyulaşan tüyleriniz de epile edilmiş olur.

Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon için uygun yaş aralığı nedir?

Hormonlarımız, vücudumuzda bulunan tüylerin gelişiminde önemli bir etkendir. Hormonlarımızın düzensiz olması, vücudumuzda tüylenmeye yol açabileceği gibi lazer epilasyon uygulamalarının etkinliğinin düşmesine de neden olabilir.

Gelişimini tamamlamamış, ergenlik çağında bulunan kişilerin ve hamilelik sürecinde olan kişilerin hormonlarının düzensiz olarak çalıştığını söylemek mümkündür.

Lazer epilasyon yaptırmak için bulunduğunuz yaşın öneminin, hormonal durumunuzla alakalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda, sonuç etkinliğinizin düşük olabileceğini göz önünde bulundurarak hareket etmenizi tavsiye ediyoruz.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon cihazları güçlendirilmiş lazer ışınları üretir. Özel başlıklar sayesinde de bu ışınlar uygulama yapılmak istenen bölgeye iletilir. Cildin alt tabakalarına kadar nüfuz eder bu bölgede bulunan kıl köküne ulaşabilen ışınlarının; kökteki melanin pigmentinde küçük çaplı hasar oluşturmaktır. Kıl kökünde kontrollü bir hasar oluşturabilen lazer ışınları böylece kıl köklerinin gelişmesini engellemeyi hedefler.

Aynı işlem uzman tarafından belirlenen seanslar boyunca tekrar edilir ve kıl kökünün zamanla zayıflaması amaçlanır. Bu süreçte lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişi kılların bir miktar zayıflamasını isteyebildiği gibi tamamen yok olmasını da isteyebilir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları bazı etmenlere göre değişiklik gösterir. Lazer epilasyon fiyatlarını etkileyen faktörler şunlardır;

  • Lazer epilasyon yapılacak bölge
  • Lazer epilasyon uygulanacak kişinin cilt ve kıl yapısı
  • Tüy veya kılların ne kadar zayıflatılmak istendiği
  • Lazer epilasyon seans sayısı
  • Kullanılan lazer epilasyon cihazı
  • Lazer epilasyon yapılacak bölgenin genişliği
  • Lazer epilasyon merkezinin özellikleri

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Lazer epilasyon tedavisi istenmeyen kıl ve tüy probleminin giderilmesi amacıyla uygulanan bir tedavidir. İnsan vücudunun farklı yerlerinde kıllar veya tüyler çıkabilir. Herkesin vücut yapısı ve metabolizması farklı olduğu için kılların çıktığı alanlar ve bu alanlardaki kıl yoğunluğu farklıdır. Lazer epilasyon uygulamaları tüm vücut olarak yapılabildiği gibi istenilen bölgeye de yapılabilir. Lazer epilasyon yapılabilen bölgeler şunlardır;

  • Alt bacak ve üst bacak bölgesi lazer epilasyon
  • Bikini bölgesi lazer epilasyon
  • Sırt bölgesi lazer epilasyon
  • Omuz ve boyun bölgesi lazer epilasyon
  • Yüz bölgesi lazer epilasyon
  • Göğüs bölgesi lazer epilasyon
  • Kol bölgesi lazer epilasyon
  • Koltukaltı bölgesi lazer epilasyon
  • Karın bölgesi lazer epilasyon
Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?
Lazer Epilasyon Zararları Var Mı?

Lazer Epilasyon Zararları Var Mı?

Lazer epilasyon tedavisi FDA onayı almış güvenli bir tedavidir. Fakat cilde uygulandığı için ve insan cildi oldukça hassas bir yapıda olduğu için tedavi süresinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Aksi halde ciltte bazı lekelenmeler görülebilmektedir. Bunun haricinde lazer epilasyon uygulamasından sonra ciltte kızarıklık veya su toplaması gibi yan etkiler de görülebilir fakat bunlar geçici olabilen komplikasyonlardır. Bunun haricinde lazer epilasyon uygulamasının organlara herhangi bir etkisi ve bilinen bir zararı yoktur. Halk arasında lazer epilasyonun yumurtalıklara zarar verdiği gibi bir inanış olsa da bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Çünkü lazer epilasyon sadece cilde etki edecek uzunlukta lazer ışınları üretir. Lazer epilasyon cihazının ürettiği lazer ışınları cildi geçerek organlara zarar vermez.

Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?

Lazer epilasyon uygulaması temelinde oldukça güvenilir bir uygulamadır. Günümüzde hemen hemen tüm dünyada uygulanan lazer epilasyon yöntemi, büyük olmasa da bazı risklere sahiptir. Genellikle kişinin lazer epilasyon tedavisi sürecinde uyması gereken bazı hususlara dikkat etmemesi sonucu oluşabilen riskler şunlardır;

  • Lazer epilasyon uygulaması hassas ciltlerde kızarıklık ve tahrişe sebep olabilmektedir
  • Lazer epilasyon sonrasında geçici de olsa kaşıntı, kabarma veya şişme görülebilir
  • Ciltte enfeksiyon oluşumuna sebep olabilir
  • Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgede ağrı oluşabilir
  • Lazer ışınları göze direk olarak etki etmemelidir. Aksi taktirde gözlere zarar verebilir
Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?
Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer epilasyon tedavisi seanslar halinde uygulanan bir tedavidir. Her seansta aynı işlem uygulanır. Seanslar sonunda kıl köklerinin gelişimi yavaşlatmayı amaçlar. Lazer epilasyonda seans sayıları kişinin cilt tipine göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda kıl tipi ve rengi de seans sayısını etkileyen faktörlerdendir. Lazer epilasyon uygulamasının yapılacağı bölgeye göre de seans sayıları farklılık gösterir. Örneğin yüz bölgesinde yapılan lazer epilasyon 4 – 6 seans sürerken sırt bölgesi 8 – 10 seans sürebilmektedir.

Lazer epilasyon tedavisinde seans süreleri ne kadardır? Sorusuna verilecek cevap da net bir cevap değildir. Seans süreleri de uygulamanın yapıldığı alanın genişliğine, bölgede bulunan tüylerin yapısına, rengine ve bölgede bulunan tüylerin yapısına göre farklılık göstermektedir. Net seans sayısı ancak uzman kontrolü sonucunda belirlenebilmektedir.

Lazer Epilasyon

Dr.Derm Polikliniği

Dr Derm Polikliniğinde epilasyon (nd yag, alexandrite lazer, diode lazer), koltuk altı epilasyon tedavilerinin yanında Lazerle Ben Alma, Lazerle Çil Tedavisi, Lazerle Dövme Silme, Lazerle Akne İzleri ve Sivilce Lekeleri Tedavisi, Lazerle Karbon Peeling uygulamaları yapılmaktadır.

Cilt gençleştirme güzellik tedavilerinde ultherapy, dermapen, hydrafacial gibi işlemler uygulanmaktadır. Ayrıca iple yüz germe, altın iğne gibi teknikler de uzman doktor tarafından uygulanmalıdır.

Selülit problemi, fazla kiloların sağlıklı verilmesi  yada bölgesel zayıflama için mezoterapi, X-Well, VelaShape III ve pressoterapi uygulanabilir.

Yüz, göz, dudak ve göz altı ışık dolgusu uygulamaları ile ameliyatsız estetik uygulamaları, uzman doktor tarafından kişiye göre planlanmalıdır.

Müşteri Yorumları

DrDerm Hizmetleri Hakkında Detaylı Bilgi için Aşağıdaki PDF Dosyasını İndirebilirsiniz
Soru Formu - Anasayfa