Lazerle cilt gençleştirme genel olarak cildin kolajen üretimini artırma, parlaklık ve canlılık kazanmasını sağlama, sarkık görünümünü azaltma amacıyla yapılan işlemlerdir. Uygulama, farklı cihaz ve yöntemlerle yapılabilmektedir.

Lazerle cilt gençleştirme günümüzün popüler güzellik uygulamalarından biridir. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesiyle estetik amaçlarla lazer cihazlarının kullanımı yaygınlaşmıştır. Lazer tedavisi de cilt gençleştirme amacıyla uygulandığında hızlı sonuç vadeden bir işlemdir.

Lazerle Cilt Gençleştirme Tedavisi Nedir?

Cilt de diğer tüm dokular gibi zamanla yıpranmakta, elastikiyetini ve canlılığını yitirebilmektedir. Bu görünümünün önüne geçmek için yüzyıllardır çok fazla yöntem denenmekte, ulaşılan teknoloji ve imkanlar bu alandaki çalışmalar için de kullanılmaktadır. Bunlardan birisi lazerle cilt yenileme işlemleridir.

Lazer yöntemiyle cilt gençleştirme işlemi için cilt lazer ışınlarıyla taranır. Bölgeye etki eden lazer ışınları ısıya dönüşür, böylece ciltte kolajen üretiminin artması sağlanır.

Kolajen liflerde oluşan artış sayesinde;

  • Cilt altında yeni bağ dokuları oluşur, cilt yenilenir.
  • Ciltte pembe, canlı bir görünüm ortaya çıkar.
  • Cilt gözenekleri sıkılaşır.
Lazerle Cilt Gençleştirme

Cilt Gençleştirme Tedavileri Nasıl Uygulanır?

Cilt, genetik faktörlerden, hava kirliliği gibi durumlardan ve yaşam alışkanlıklarından kolaylıkla etkilenen, buna bağlı tüm etkilerin hızlıca gözlemlendiği en geniş organdır. Kırışıklıklar, lekeler, kilo değişimine bağlı sarkma ve çatlaklar özellikle yaş arttıkça daha çok görünür olur. Çeşitli lazer uygulamaları sayesinde bu sorunlar azaltılabilir.

Bu işlemler en sık yüz, dekolte bölgesi ve ellerde kullanılmakla birlikte tüm cilt dokularında uygulanabilmektedir. Uygulamada kullanılabilen farklı cihazlar, farklı çalışma mekanizmalarıyla öne çıkmaktadır ancak sonuçlar açısından benzer etkiye sahiptir.

Cilt gençleştirme işleminde en sık fraksiyonel lazer ve Nd Yag lazer gibi teknolojiler kullanılmaktadır. Bazı cihazlar ve yapılan lazer uygulamaları ile ilgili detaylar şu şekildedir;

Lazerle Cilt Gençleştirme

Q-Switched Nd Yag lazer: 1064 nm dalga boyunda atış yapabilen cihaz, cildin derinlerine nüfuz etmektedir. Nd yag lazer uygulamasından sonra cilt altında kolajen dokuların uyarılır, böylece cilt yenileme süreci başlatılır. İlk seanstan itibaren gözle görülür etki oluşur.

Cildin alt tabakalarına ulaşabilen lazer ışınları kılcal damar tedavisinde, cilt lekelerini yok etmede oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarır. Cilt tonu eşitsizliğini başarıyla iyileştirebilen Nd Yag lazer, koyu renk cilt üzerinde de güvenle uygulanabilmektedir.

Fraksiyonel lazer uygulaması: Günümüzün en popüler lazerle cilt gençleştirme uygulamalarından biri fraksiyonel lazerdir. Cilt çatlakları, kilo verme sonrası oluşan sarkık deri görünümü, yara ve leke izleri, akne skarları bu işlemle iyileştirilebilmektedir.

Lazerle Cilt Gençleştirme

Uygulama şu şekilde yapılır;

  • Genellikle uygulama öncesinde bölgeye lokal anestezi uygulanır.
  • Lazer ışınlarıyla cilt altındaki bazı kısımlar tahrip edilir.
  • Tahrip olan bölgeler, sağlıklı kısım tarafından tedavi edilmeye başlar.
  • Cilt iyileşme süreci içindeyken daha fazla kolajen salgılar. Tahrip olan cilt üzerindeki yenileme sürecinde kırışıklık, sarkma, leke vb. sorunlar sağlıklı cilt tarafından tamir edilmiş olur.

Co2 lazer olarak da bilinen işlemin kaç seans süreceği, hastanın cilt yenileme hızına ve iyileşmesi gereken dokunun büyüklüğüne bağlıdır. Vücudun her bölgesinde tercih edilen işlem, bir ila altı seans kadar sürebilmektedir. Lazerle cilt yenileme işleminden sonra kişinin günlük hayatı devam eder, kişi bazı hususlara dikkat ederek iş ve sosyal hayatına gün içinde dönebilir.

Cilt Gençleştirme Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uygulama sonrasında cilt hassaslaşacak, iyileşme süreci boyunca bazı hususlara dikkat edilmesi gerekecektir. Cilt gençleştirme lazer uygulamaları sonrası etkili sonuçlar almak için cildin hassasiyetinin farkında olmak ve bu doğrultuda bir bakım ve koruma sürecine girmek gerekir.

  • Uygulama, cildin alt tabakalarına etki etmektedir. Bu nedenle süreç boyunca güneş kremi kullanımında daha özenli olunması gerekir. İşlemden sonra güneş lekeleri oluşmaması için bu adım oldukça önemlidir.
  • Güneş kreminin yanı sıra nemlendirici kullanımının da atlanmaması, sürecin başarıyla sonuçlanmasına yardımcı olur.
  • Uygulamalardan bir gün sonrasına dek cilde su değmemesi, en az bir gün sonra alınacak duşun çok sıcak olmaması gerekir.
  • Cilt halihazırda yenilenme süreci geçirdiğinden, peeling vb. soyucu işlemlerden, lazer sonrası bir ay kadar uzak durulmalıdır.
  • Uygulama kızarıklık, hassasiyet ve bazen ödeme neden olabilir. Bu komplikasyonların azalması için, işlemden sonra soğuk kompres uygulanabilir.

DrDerm Polikliniğine başvurarak lazerle yüz gençleştirme, epilasyon, kırışıklık ve dolgu gibi tüm işlemleri güvenle yaptırabilirsiniz. Eğitimli ve deneyimli kadrosuyla, profesyonel estetik ve güzellik uygulamalarımızdan yararlanmak ve merak ettiğiniz tüm sorular için bize ulaşın.