Lazerli tedavilerin tam olarak çözüm sağlamadığı ciltteki yaşlanma etkisi problemleri için Ultherapy Ankara uygulamasını tercih edebilirsiniz. Yaygın olarak gebelik döneminde kullanımıyla akıllara gelen ultrasound teknolojisi, günümüzde cilt problemlerinin çözümünde de etkili yöntemlerinden biri olarak kullanılabilir.

Ultherapy Ankara uygulaması, odaklı ultrason dalgalarının ısı etkisiyle ciltte daha gergin ve genç bir görünüm elde etme amacıyla uygulanan sistemdir. Ameliyatsız yüz germe çözümlerinden biri olan Ultherapy cildin altında koagülatif sıcaklıklara (60-70°C) ulaşmakta ve kollajen üretimini uyarabilmektedir.

Yaşlanma etkilerini ortadan kaldırabilen uygulama, Ulthera cihazı ile yapılmaktadır.

Ultherapy Ankara
Ultherapy Ankara

Ultherapy Ankara Uygulaması

Uygulandığı alanda anti-aging etkisi oluşturabilen Ultherapy, yaşlanma etkisinin en net gözlemlendiği boyun ve yukarısındaki farklı bölgelere uygulanabilmektedir. Ultrasonik ses dalgalarının yardımıyla cildin yapısal destek katmanları uyarılabilmekte, yer çekiminin ciltte oluşturduğu tahribat önlenebilmektedir. Ultherapy tedavisi aşağıdaki bölgelerde tercih edilir:

  • Yüzün sarkan veya gerginliğini kaybeden bölümleri
  • Alın çizgileri
  • Göz kenarları (Kaz ayağı bölgesi)
  • Düşük kaş problemleri
  • Çene ve Çene altı
  • Boyun derisindeki yaşlanma etkisi
  • Dekolte bölgesi

Ultheraphy’nin en önemli özelliği, herhangi bir cerrahi bir müdahalede olmaksızın yapılabilmesidir. Bu yüzden uygulama, cildin yüzeyine herhangi bir olumsuz etkide bulunma ihtimali düşüktür. Cihaz, cildin temel tabakasına odaklanmış Ultrasound (ultrason) enerjisini yollayarak cildin kollajen üretmesini amaçlanmaktadır. Sistem, cildin yüzey kısmını atlayarak çalışmaktadır. Enerji, cildin alt kısmına yollanmakta ve bu enerjiyle birlikte cildin altındaki yenileyici yapılar tetiklenebilmektedir. Kollajen üretimiyle birlikte, ciltte yenilenme ve sıkılaşma başlayabilmektedir.

Ulterapy Uygulamasından Önce Neler Yapılmalıdır?

Ulterapy uygulamasında dolgu veya toksin bulunmamaktadır, iyileşme sürecinde vücut kendi kollajen üretimini yapmaya başlayabilmektedir. Bu uygulamadan önce herhangi bir özel hazırlık yapmanıza gerek yoktur. Ancak uygulamaya başlanmadan evvel, cilt temizlenmekte ve uygulamaya hazır hale getirilmektedir.

Tedavi öncesi uygulamanın yapılacağı bölgeler tespit edilir ve bu bölgelere ultrason jeli uygulanır. Jelin sürülmesinden sonra uygulama başlığı cildin üzerine konmaktadır. Cihazın ultrasonik görüntüleme özelliği vardır ve bu özellik, enerjinin cilde en iyi şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Uygulama esnasında, cildin derin noktalarına enerji aktarılır ve bu da uygulamayı alan kişi tarafından düşük bir seviyede hissedilir. Enerjinin hissedilmesi, kollajen üretiminin başladığının göstergelerindendir.

Ulterapy Uygulamasının Ardından Neler Yapılmalıdır?

Uygulamadan sonra da kişi, rahat davranabilir. Yaşamın ritmi açısından herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Uygulamanın ardından, ciltte bazı kızarıklıklar görülebilir, fakat birkaç saat içerisinde bu kızarıklıklar yok olmaktadır. Uygulamayı alan bazı kişilerin cildinde hafif şişlik, karıncalanma veya dokunmaya karşı hassasiyet oluşabilir ancak bu hisler de çok kısa sürede ortadan kalkmaktadır.

Ultherapy Nasıl Yapılır?

Ultherapy cihazının başlığı cilde değdirilmekte ve cilt altındaki dokuların görüntüsü monitöre yansıtılmaktadır. Uygulamanın yapıldığı bölgede, cildin 1.5 mm, 3 mm ve 4.5 mm altında kontrollü olarak termal ısı hasarı oluşturulması amaçlanır. Böylece, kollajen proteini etkinleştirilebilmekte, ciltte yeniden yapılanma süreci başlatılabilmektedir.

Uygulama neticesinde cildin yüzeyinde herhangi bir hasar oluşmamaktadır. Ulterapy işleminin etkisi, kısa sürede görülebilir. Ciltteki toparlanma ve germe zamanla daha fazla hissedilebilmekte, yaklaşık 3 aylık süreç sonunda nihai sonuç gözlemlenebilmektedir. Tek seansta yapılarak tamamlanan tedavide seans ortalama 30 dakikada kadar sürmektedir.