Yüz dolgusu sonrası, dermal dolgu yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği süreç. Bu yazıyla, konu hakkında detaylı bilgiler paylaşarak bu uygulamalardan faydalanmak isteyenlerin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

Yüz dolgusu sonrası sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için, hastanın kullanılan malzemelere, uygulama prosedürüne ve muhtemel yan etkilere dair bilgilendirilmesi şart. Aksi takdirde hastalar kendi çabalarıyla ya da güvenilir olmayan kaynaklardan aldıkları bilgilere dayanarak çözüm yolları arayabiliyor ve sağlıklarını tehlikeye atabiliyorlar.

Yüz Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yüz Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz Dolgusu Sonrası

Kozmetik dolgu maddelerinin cilt yapınıza uygun olup olmadığını ya da genel sağlık durumunuzu olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yüz dolgusu sonrasında neler yapılmalı kılavuzumuzu okuyarak konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi almak ve uzman doktorumuzla görüşmek için randevu alabilirsiniz.

Yüz Dolgusu Yan Etkileri

Yüz dolgusu tedavisi farklı yöntem ve maddeler kullanılarak yapılabilir. Fakat çoğu hastada benzer yan etkilerin meydana gelmesi mümkün olabilir. Özellikle yüz dolgusu sonrası şişlik pek çok hastanın gözünü korkutmaktadır ve sık sık kliniğimize “Yüz dolgusu sonrası ödem nasıl geçer?” sorusu sorulmaktadır.

Yaygın yan etkilerden bazıları şöyledir:

  • Dolgu yapılan bölgede kırmızılık
  • Şişiklik
  • Hafif ağrı
  • Bölgesel morarmalar
  • Kaşıntı ve cilt döküntüleri

Nadir görülen yan etkilerse şöyledir:

  • Enfeksiyon ve enfeksiyon sonucu oluşan dolgu sızıntısı
  • Vücudun dolguya verdiği enflamatuar reaksiyonlar
  • Dolgu maddesinin yer değiştirmesi
  • Enjeksiyon bölgesinin etrafında oluşabilecek nodüller

Yüz Dolgusu Sonrası Ödem Nasıl Geçer?

Ödem oluşumu, her hastada görülmeyen, görülen hastalarda da kısa sürede geçen sıradan bir yan etkidir. Cilt yapıları kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için meydana gelen ödemler, uygulamayı yaptıran hastaların yaklaşık olarak %4’ünde görülür. Ödem, morluk ya da şişlikler genellikle dudak ve göz altı bölgelerinde oluşabilir. Bu yan etkileri zamana bırakmak ve telaşlanmamak en doğrusu olabilir. Güneşten korunmak ve ödem oluşan bölgelere 2-3 gün boyunca buz uygulamak yeterli olabilmektedir. 1 hafta içerisinde şikayetler sona ermezse uygulama yapılan kliniğe başvurmak faydalı olabilir.

Yüz Dolgusu Tedavisinden Sonra Dikkat Edilecekler

  • Tedaviden sonraki 3 saat boyunca uygulamanın yapıldığı alana dokunmayın. Dolgu uygulamasından sonra lazer tedavisi ya da mikrodermabrazyon uygulaması yaptırmayın. Planlamış tedavilerinizle ilgili kliniğinize bilgi vermeyi unutmayın.
  • Yüz Dolgusu uygulamasından sonra 4 saat boyunca uzanmayın ya da yatmayın. Aksi takdirde, enjekte edilen maddenin göz bölgesine doğru kaymasına sebep olunabilir. Bu durum da göz kapağının sarkmasını tetikleyebilir.
  • Uygulamanın sonuçları, genelde 4 ile 7 gün arasında değişen bir sürede kendini göstermektedir. 2 hafta geçmiş olmasına rağmen hala istenen sonuçlar elde edilememişse ek uygulamalar yapılması gerekebilir.
  • Tedavi yapıldıktan sonraki 6 saat boyunca ağır kaldırmayın, spor ya da egzersiz yapmayın. Bu sayede enjeksiyonu yapılan bölgede tutmuş olursunuz.

Yüz Dolgusu